Batı’nın siyasi kibri bitti. Teknoloji kibri de bitiyor. ABD’nin füze, Almanya’nın motor, İsrail’in SİHA tekeli yok. Kaynaklar ve pazarlar gidiyor. Büyük çalkantılar bekleyin. Parçalanma Batı’da başlar. İmparatorluklar çökecek.

“`html

Türkiye’nin Yükselişi: 21. Yüzyılın Güç Dinamikleri

21. yüzyılın en dikkat çekici gelişmelerinden biri Türkiye’nin dönemde yükselişidir. ABD, Avrupa, Rusya veya Çin’e baktığınızda durum net bir şekilde ortada. Bu, kuşkusuz kesin bir tespit.

Tarihsel süreç ve mevcut coğrafi dinamikler üzerinden değerlendirdiğimizde, sonuç değişmiyor. Türkiye’nin dostlarının ve düşmanlarının perspektifi ile bu gerçeği görmek mümkün.

Jeopolitik Duruş: Akıl ve Anadolu

Stratejik Hazırlıklar Devam Ediyor!

Bugün dost ülkeler Türkiye’yi desteklerken, düşmanları ise bu hızlı ilerleyişin önünü kesmek için stratejiler üretiyor. Bu kritik dönemde Türkiye, ABD ve Rusya ile ilişkilerini güçlendirmeden, ulus üstü ortaklıklar geliştirerek, Afrika ve Güney Asya’da dostluk ilişkilerini artırıyor. Bu sayede, iç ve dış cephelerde oluşan düşmanlıkları ve oluşan cepheleri etkisiz hale getiriyor.

Anadolu’nun tarih boyunca yaşadığı dönüşümler, jeopolitik aklın yeniden ivme kazanmasını sağlıyor ki bu durum oldukça umut verici.

Ağır Acılar ve Umut Dolu Günler

Bizler, tarihi bir değişimin eşiğinde olan bir kuşağız. 19. yüzyılın sonlarında yaşanan çöküşlere tanıklık edenlerin yaşadığı acılar, bugün yeniden inşa sürecini yaşamakta olan bizler için önemli bir referans. Geçmişte yaşananların izleri, bugünün anlatılarına da yansıyor. Ancak şu anki kuşak, yüz yıl sonra tarihin sevinç dolu sayfalarında yer alacak.

Batı’nın Kriz Dönemi

Batı’nın iktidar kaybı, Doğu’nun kendine dönüşü, sömürgeci sistemin sonunu işaret ediyor. Afrika ve Asya’daki ulusal uyanışlar, Batı’nın güç kaynaklarını zayıflatıyor. Yüzyıllar boyunca güneydoğu Asya’dan Orta Doğu’ya kadar yayılmış olan bu sömürü düzeni, artık tarihe karışıyor.

Amerikan Dönemi Nereye Gidiyor?

Yirmi yıl önce “kıyamete kadar sürecek” denilen Amerikan düzeni, şimdi tehlike altında. Yüzlerce yıldır süregelen bu düzende, savaşlar çıkartılıyor, haritalar yeniden çiziliyordu. Ancak günümüzde, bu sistemin temelleri sarsılmaya başladı.

Kaynaklar ve Pazarlar Uçup Gidiyor

Son yıllarda, Avrupa kapılarını kapatırken, Asya güçlü bir şekilde kendini toparlamış durumda. Türkiye, Avrupa’nın bıraktığı boşluğu hızla doldururken, Orta Doğu’daki enerji kaynakları için de yeni pazarlar açılmakta. Hiçbir ülke kaynaklarının başkalarına peşkeş çekildiği düzeni istemiyor, bu dinamikler Batı’nın üstünlüğünü sorgulatıyor.

Teknolojik Denge Değişiyor

Doğu ve Batı arasındaki teknolojik farklar giderek kapanıyor. Savunma bütçeleri azalırken, Doğu’da büyük ordular ve güçlü savunma teknolojileri oluşturuluyor. Kaynaklar açısından avantajlı olan Doğu, artık üretim gücünü eline almış durumda.

Avrupa Şirketleri Neden Zor Durumda?

Geçtiğimiz günlerde, Almanya’nın önde gelen çelik üreticisi Tyssenkrupp’un iflas eşiğine geldiğine dair haberler gündeme geldi. Son yıllarda birçok Avrupa şirketi zor durumda ve bu gelişmeler, Batı’nın ekonomik dinamiklerinin nasıl değiştiğini göstermekte.

“`

Related Posts

KDV’nin kaldırılması için Meclis’e kanun teklifi verildi

Çiftçilerin üretim maliyetlerinin düşürülmesi gerektiğini ve en azından vergilerde kolaylık gösterilmesi gerektiği ifade eden CHP Niğde Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, tarımsal sulama faaliyetlerinde …

BDDK duyurdu! Kredi kartı ve ihtiyaç kredisi yapılandırmaları ile ilgili yeni karar

BDDK’dan kredi kartı ve ihtiyaç kredileri ile ilgili yeni karar. Yapılandırmaların kapsamı genişletildi. İşte o detaylar…

Bakan Şimşek’ten Londra’da anlamlı açıklama: Türk Lirası’nda kararlı hareket

Londra’da temaslarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türk Lirası’ndaki oynaklığın önemli ölçüde azaldığını açıkladı. Kararlı bir şekilde değer kaybeden Türk Lirası verileri bakanı doğrularken Londra’da bakan tarafından sarf edilen sözler mevcut kadro ile Türk ekonomisinin geleceğine yönelik endişeleri daha da arttı.

Düzce, 13 bin 461 ton iç fındık ihraç etti

Düzce’den Avrupa Birliği (AB) ülkelerine yılın ilk 6 ayında 13 bin 461 ton iç fındık ihraç edildi.

Bira ve viski zamlandı. Bakkal fiyatı bile ‘pes’ dedirtti

Alkol fiyatları cep yakıyor. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, Tuborg ve Pernod Ricard Türkiye alkol gruplarına zam geldiğini duyurdu. Sosyal medya üzerinden açıklanan yeni fiyatlar, tüketicileri şaşırttı. Tuborg’un …

Faizsiz kredi yarışı kızıştı, bankalar kesenin ağzını açtı: İşte faizsiz kredi veren 6 banka ve şartları

Faizsiz kredi yarışı mobilde başladı Akbank, QNB Finansbank, Enpara, İş Bankası, DenizBank ve TEB gibi büyük bankalar, Temmuz ayına özel “faizsiz kredi” kampanyalarını duyurdu. Yeni müşteri olan herkes, dijital kanallar üzerinden sıfır faizli kredi …