Alman sanayiciler 2025’e ilişkin büyüme tahminlerini düşürdü

Alman Sanayi Federasyonu, 2025-2026 Ekonomik Büyüme Tahminlerini Yayımladı

Alman Sanayi Federasyonu (BDI), Alman Sanayi Günü kapsamında 2025-2026 için ekonomik büyüme tahminlerini ve değerlendirmelerini paylaştı. BDI Başkanı Peter Leibinger imzalı açıklamada, Alman hükümetinin ekonominin toparlanması için reformlara yönelmesi gerektiği vurgulandı.

Güçlü bir ekonominin, egemenliğin ve genel savunmanın güçlenmesinin önemine değinilen açıklamada, Alman sanayisinin ülkenin savunma kabiliyetini arttırarak bölgenin güvenliği için sorumluluk almaya hazır olduğu belirtildi.

BDI açıklamasında, ABD gümrük tarifelerinin küresel ekonomi ve Avro Bölgesi üzerinde baskı oluşturacağı beklentisiyle 2025 yılı için büyüme tahminlerinin revize edildiği ifade edildi. Buna göre, dünya ekonomisi için tahmin yüzde 3,2’den yüzde 2,7’ye, Avro Bölgesi için ise yüzde 1,1’den yüzde 0,8’e düşürüldü.

BDI, Alman ihracatı üzerindeki olası etkileri dikkate alarak, Alman ekonomisinin daralma ihtimalinin yüzde 0,3 olduğunu tahmin etti. BDI, ABD gümrük tarifelerinin uygulanması durumunda Alman ekonomisinde yaklaşık 0,3 puanlık bir büyüme kaybı yaşanabileceği uyarısında bulundu.

Uzun Bir Yol Var Ancak Kararlı Adımlar İle Çıkılabilir

BDI Başkanı Leibinger, uluslararası ticaretteki risklerin arttığına dikkat çekerek, Almanya’nın ekonomisinde yavaşlama yaşandığını belirtti. Leibinger, hükümetin ekonomiye yönelik adımlarının olumlu olduğunu ancak uzun vadede ekonominin güçlendirilmesi için daha fazla yapısal reform gerektiğini söyledi.

Leibinger, “Resesyondan çıkmak için hala uzun bir yolumuz var ancak Alman hükümeti kararlılıkla adımlarını sürdürüyorsa gelecek yıl için umut var” dedi. Savunma kapasitesinin güçlendirilmesi konusunda destek veren Leibinger, Alman sanayisinin güvenlik ve özgürlük için gereken katkıyı yapmaya hazır olduğunu vurguladı.

Alman ekonomisi, ABD ile AB arasındaki gümrük vergisi anlaşmazlığı ve küresel ticaretteki belirsizlikler nedeniyle zorlanmaya devam ediyor. Almanya’nın imalat sektörüne yüksek bağımlılığı, ekonomiyi zayıf kılıyor ve yapısal sorunlar büyümeyi frenliyor.

Özellikle ABD ile ticaret hacmindeki artış dikkat çekerken, Almanya’nın ekonomik büyüklüğü ve ihracatındaki payı göz önünde bulundurulduğunda, ekonomideki zorluklar daha net bir şekilde ortaya çıkıyor.

Related Posts

Enflasyon hedefi tuttu ama açıklama temkinli

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, Haziran ayında Euro Bölgesi enflasyonunun ECB’nin yüzde 2’lik hedef seviyesine ulaşmasına rağmen para politikasında temkinli bir duruş sergiledi. Lagarde, Portekiz’in Sintra kentinde düzenlenen …

Brent petrol 66,32 dolara geriledi: OPEC+’nın yeni hamlesi ne olacak? (1 Temmuz 2025)

Dün 67,07 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 66,46 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 09.00 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,2 azalışla 66,32 dolar oldu. Aynı saatte Batı Teksas türü (WTI) ham …

Kamu harcamalarına yapay zekâ denetimi: Şimşek, “Şeffaflığı artırıyor, mali disiplini güçlendiriyoruz” dedi

Kamu harcamalarına yapay zekâ denetimi: Şimşek, “Şeffaflığı artırıyor, mali disiplini güçlendiriyoruz” dedi

Euro Bölgesi’nde ekonomiye güven haziranda azaldı

Euro Bölgesi’nde ekonomi güven endeksi haziran ayında azaldı. Buna göre aylık bazda 0,8 puan düşerek 94’e indi.

Borsa güne yükselişle başladı

Borsa güne yükselişle başladı

Altında fırtına öncesi sessizlik mi yaşanıyor?

İsrail ile İran arasında başlayan ve ABD’nin de dahil olduğu çatışmalar piyasayı etkiliyor. Geçen hafta saldırılarla yükselişe geçen altında ivme önce aşağı döndü, sonra yeniden yükseldi. Artan jeopolitik risklerin ardından yatırımcıların güvenli …