Gazze savaştan önce nasıl bir yerdi?

Gazze’nin Tarihi ve Kültürel Yapısı Saldırılarla Yıkıldı

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları, bölgenin tarihi ve kültürel dokusunu yok etti. Camilerden kiliselere, restoranlardan otellere, limandan futbol stadyumuna kadar birçok yapı enkaza döndü.

ABD Başkanı Donald Trump, şimdi İsrail’in harabeye çevirdiği Gazze’nin yeniden inşa edileceğini ve bölgenin cazibe merkezi haline getirileceğini iddia ediyor.

Ancak savaş öncesi Gazze, zaten turistik bir yerdi. Şimdi ise pek çok kişi sadece yıkım görüntülerini hatırlıyor.


Gazze Limanı harabeye dönüştü.

Gazze Limanı: Geçmişte Ana Geçim Kaynağıydı, Şimdi Harabe Halde

Örneğin Gazze Limanı, savaşın ilk günlerinde İsrail saldırılarıyla işlevsiz hale geldi. Balıkçılık filosuna ev sahipliği yapan liman, savaş öncesinde halkın geçim kaynaklarından biriydi ve gün batımı keyfi için de tercih ediliyordu.

Gazzeliler artık limanda balık avlamak yerine kıyıdan ağ atarak geçimlerini sağlamaya çalışıyor.


Bölgedeki en eski cami.

Peş peşe Yıkılan Tarihi Yapılar

Büyük Ömer Camii de Gazze Şehri’nde yıkılan tarihi yapılar arasında. İsrail saldırıları sonucu ağır hasar gören camii, bölgedeki en eski camilerden biriydi.

Kayserya Çarşısı ise Gazze ekonomisinin can damarıydı. Eskiden yüzük ve takı alışverişinin gözde mekanı olan çarşı, şimdi yıkık dökük ve bakımsız durumda.


Filistin Stadyumu yerinden edilmiş ailelere sığınak oldu.

Filistin Stadyumu: Barınma Amaçlı Kullanılıyor

Filistin Stadyumu, yerinden edilmiş ailelere geçici barınma sağlıyor. Gazze kulüpleri maçlarını burada yapıyor ve uluslararası futbol takımının antrenman sahası olarak kullanılıyordu.

Related Posts

Çin ve Avrupa Birliği’nden liderler bir araya gelecek

Avrupa Birliği (AB), ABD’yle ticari gerilimlerin yaşandığı bir dönemde Pekin’le yeni zirve toplantısına hazırlanıyor. Zirvede Çin ve AB’den liderler bir araya gelecek.

Fransız vatandaşları, MOSSAD ajanlığı suçlamasıyla İran’da tutuklandı: Fransa’dan İran’a tepki

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Noel Barrot, İran’ın “İsrail istihbarat servisi MOSSAD adına casusluk yapma suçlamasıyla Fransız vatandaşları Cecile Kohler ve Jacques Paris’i tutuklamasına tepki gösterdi. Barrot, “Bahsedilen suçlamalar doğrulanırsa bunları tamamen haksız ve temelsiz olarak değerlendireceğiz” ifadelerini kullandı.

Endonezya’da feribot battı: 30 kişi kayıp

Endonezya’da 65 kişiyi taşıyan feribotun batması sonucu 4 kişi öldü, 30 kişi kayboldu.

CHP’den TÜİK’in açıkladığı enflasyona ilk tepki: Sandık çağrısı yaptı!

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, TÜİK’in açıkladığı yıllık enflasyonuna tepki gösterdi. Başarır, “Bu çürümüş düzenin çaresi sandıktır!” ifadelerini kullandı.

Ertuğrul Özkök: AKP’ye oy verenlerin yüzde kaçı İslamcı?

LeMan dergisini yakmaya kalkanlar bu ülkede neyi temsil ediyor?

Bakan Tunç’tan LeMan dergisi soruşturmasına ilişkin açıklama: 4 kişi tutuklandı, 2 kişi hakkında da yakalama kararı çıkarıldı

Bakan Tunç’tan LeMan dergisi soruşturmasına ilişkin açıklama: 4 kişi tutuklandı, 2 kişi hakkında da yakalama kararı çıkarıldı