Etli ekmek standart belgelendirme kriterlerine ilişkin hazırlanan taslağa göre etli ekmeğin boyu 75 ila 90 santimetre eni ise 15 ila 20 santimetre olacak. Etli ekmekte kullanılan 100 gram kıymanın dana veya düve kaburgasından çekilmiş olması gerekiyor. İç harcında kullanılacak 40 gram domates, 30 gram yeşil biber, 28,5 gram kuru soğan, 1 gram maydanoz ve yarım gram tuz olmak üzere 100 gram olarak hazırlanacak. Brüt olarak 180 gram olması beklenen etli ekmek hamurunun harcı ile beraberinde pişmesi sonrası 276 gram olarak son tüketiciye ulaştırılması gerekiyor. Etli ekmekte yapılacak düzenleme sonrası herhangi bir katkı maddesin de içerikte yer alması yasaklanacak.
Related Posts
Çanakkale Boğazı’nda bazı feribot seferleri iptal edildi
- Mehmet Karaman
- 27 Kasım 2024
- 1 min
- 0
Çanakkale Boğazı'nda etkili olması beklenen fırtına nedeniyle bu gece ve yarın yapılması planlanan bazı feribot…
Yenidoğan davası: ‘Kamu zararıyla başkaları dışarıdayken ben tutukluyum’
- Mehmet Karaman
- 27 Kasım 2024
- 2 min
- 0
Yenidoğan bebeklerin ölümüne neden olmak ve SGK'yi zarara uğratmak suçlamasıyla yargılanan 'yenidoğan çetesi' ilk duruşmanın…
MİT’ten siber suç ağına operasyon: 3 kişi tutuklandı
- Mehmet Karaman
- 27 Kasım 2024
- 2 min
- 0
Millî İstihbarat Teşkilâtı (MİT), yasa dışı yollarla ele geçirilen kişisel verileri örgütsel faaliyetlerde kullanan siber…