Portakal kabuğundan meyve çayı nasıl yapılır ? Poşetlerden çok daha lezzetli ve sağlıklı…

Muhteşem lezzetinin yanı sıra, özellikle kış mevsimiyle ilgili olduğunu gördüğünüz tıbbi özellikleriyle de övünebilir.
Meyve Çayını Hazırlamak İçin İhtiyacınız Olacaklar:

1,5 gr öğütülmüş zencefil veya birkaç dilim taze zencefil;
7 gr portakal kabuğu;
90 gr kırmızı kuş üzümü;
3 gr siyah çay;
2 gr karanfil;
400 ml su.

Tüm malzemeler çaydanlığa konulmalıdır.
Parçalara ayrılması gereken portakal kabuğu dışında diğer malzemelerin özel olarak hazırlanmalarına gerek yoktur.
Meyve çayı malzemelerinin üzerine kaynar su dökün ve içeceğin demlenmesi için 20 dakika bekletin.
Çayı fincanlara dökün ve istenirse bal ekleyin: daha da aromatik ve hoş bir tada sahip olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir